Wat is EPR

Wat is EPR

Waar staat EPR voor

Aanvraag stambomen voor honden/katten, met of zonder stamboom en nieuwe rassen.

Wat is er belangrijker dan te weten hoe u met uw fokkerij bezig bent en dat alles op papier staat om een duidelijke inzage te krijgen hoe er gefokt wordt binnen uw fokprogramma.

*Honden met stamboom kunnen zich inschrijven binnen het EPR (kopie stamboom meesturen)

*Voor een nestje pups vraag de verkoper (fokker) altijd de stambomen aan.

*Honden zonder stamboom kunnen zich ook inschrijven bij inschrijven kunt u de papieren downloaden en invullen met de gegevens die u weet van de hond.

*Bij EPR wordt alles op het stamboom vermeld o.a. naam, kleur en evt. onderzoeken die de hond ondergaan heeft zoals bijv. HD/ED patella luxatie DNA indien het ook wordt aangeleverd door de aanvrager van de stambomen (DNA wordt voor sommige Kruisingen nog niet afgegeven).

*De fokker dient de officiële bewijzen van de Dierenarts uitslagen voorzien van stempel van de dierenarts te sturen naar eprstamboom@gmail.com om de gezondheid verklaringen op de stambomen te krijgen als ze ingezet gaan worden voor de fokkerij. Als wij niks ontvangen zullen de uitslagen niet vermeld worden op de stambomen.

*Om uw hond of pup in te schrijven gaat u naar de pagina inschrijving hond.

* EPR stamboekhouding is niet verantwoordelijk voor het niet juist aanleveren van alle stukken door de aanvrager.

*Wat is BNR nummer een BNR nummer is een Breednummer / Foknummer die ook op het stamboom vermeld wordt, een BNR nr is altijd gekoppeld aan de aanvrager en betaler van het EPR stamboom.

*Een fokker met meer rassen kan verschillende kennelnamen hebben maar staat wel onder dezelfde BNR nr vermeld, omdat het nr gekoppeld is aan de naam van de aanvrager en het adres.

*BNR nr wordt verstrekt op het moment dat de stambomen aangevraagd worden door de fokker.

* Wij hanteren AVG – Europese privacywetgeving

Spring naar toolbar